Zintuiglijke beschrijvingen

Maak een lijst met keukenattributen en ingrediënten die je zou kunnen gebruiken in een spannend verhaal/ bloedstollende thriller. Maak vervolgens een lijst met keukenattributen en ingrediënten die je zou kunnen gebruiken in een romantisch verhaal /romantisch getinte chick lit.

Met behulp van bovenstaande stappen schrijf je een tafelscene waarin je personage tafelt met een andere personage. Je kiest zelf voor het genre. Gebruik zintuiglijke details, geef bijvoorbeeld details over het eten. Houd maximaal 300 woorden aan.

Zintuigen op scherp

food, healthy, meal

De temperatuur is aangenaam en de muggen laten zich nog niet zien. De gedekte tuintafel met de aqua geglazuurde borden en mat witte wijnglazen staat in een verscholen hoekje achter in de tuin. De siergrassen en de geurende sierappels bieden beschutting tegen het zachte briesje. 

‘Dit blijft het beste plekje in de tuin, zegt Guido.

Mo, die net een slok van haar wijn neemt, knikt instemmend. In gedachten spreekt ze zich vermanend toe. Eerst opscheppen. Dit gaat inslaan als een bom. Ze voelt haar hand trillen als ze haar wijnglas op tafel zet. ‘Zal ik opscheppen?’ Zonder het antwoord af te wachten staat ze op en tilt ze het deksel van de pan. De aardse smaken van verse paddenstoelensaus kringelen omhoog uit de pan. 

Mo pakt het bord van Guido en legt er een steak op. Ze pakt de juslepel en laat deze in de saus glijden. Ze roert een aantal keer door pan, schept het dampende vocht op en schenkt het uit over de steak, waarna ze er fijn gesnipperde limoenblaadjes overheen strooit. Meteen vermengt de frisse geur zich samen met de aroma van de paddenstoelen. 

Guido slikt en buigt zich naar voren. Met zijn ogen dicht snuift hij de warme geur op. ‘Het ruikt heerlijk. Je hebt jezelf weer overtroffen, lieverd. Wat jammer dat jij niet van paddenstoelen houdt’.

Mo huivert. ‘Ik hou niet van dat glibberige, vette spul in mijn mond’, zegt ze ontwijkend.

Guido buigt naar voren en probeert haar blik te vangen. ‘Wat is er? Je bent zo stil’.

Mo recht haar rug, legt haar vork neer en kijkt hem aan. ‘Ik ben gevraagd voor een onderzoeksproject’.

Guido kijkt haar met open mond aan. Dan verstrakt zijn blik en vraagt hij met afgemeten stem. ‘Een onderzoeksproject. Je bedoelt ineensmelten met apple?’

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *